LØFT-konference maj 2015 [entry-title permalink="0"]

I fredags blev den første Danske løsningsfokuserede konference af holdt på foranledning af Anne-Marie og Jesper H. Christiansens flotte initiativ og hårde arbejde. Programmet var spækket med spændende oplægsholdere fra ind – og udland og deltager antallet var oppe på 70, så udgangspunktet for en inspirerende og udviklende dag var fuldt ud til stede. Og ikke kun inspirerende og udviklende, men også sjov og underholdende blev dagen.

Der blev hilst på og udvekslet erfaringer med mange interessante mennesker fra Danmark, Sverige, England, Schweitz, Mexico og Ungarn.

Der blev fortalt om brugen af LØFT i dens mange afskygninger f.eks. i sociale systemer med fokus på arbejdsløshed og overførselsindkomster, HR og ledelse på Roskilde Festivalen, om hvordan vi lærer, konfliktmægling, arbejdet med (udsatte) børn, unge og familier, i skoler og i organisationer.

En bred og spændende vifte af interessant anvendelsesmuligheder fra erfarne praktikere.

Der blev diskuteret om fremtiden for LØFT og hvilke tegn vi ser på den. Det fik hjernerne til at vride sig godt og grundigt, da især Harry Kormans bekymrede syn på fremtiden virkede til at overraske mange. Ikke desto mindre havde han nogle ret skarpe betragtninger om, hvordan den løsningsfokuserede tilgang er i risiko for at blive udvandet i praksis, når mange ikke har forståelsen af, hvad den reelt går ud på og bruger ordet løsningsfokus i flæng, – som et ’nemt’ metodefix eller modulerer det om på en måde, så den oprindelige essens forsvinder.

LØFT-konference set gennem Rikkes øjne…

Vi må konstatere, at det nok er de mest interessante øjne, at se denne konference igennem, da Anne-Marie fløj rundt i sin med-værts-rolle og kun deltog i workshops som fotograf:

”På trods af relevansen af Harry Kormans betragtninger kunne de ikke få min tiltro til LØFTs fremtid til at blive svækket, tværtimod blev jeg klar over, at jeg ser rigtig mange tegn på at det begynder at sprede sig mere og mere, særligt på området for udsatte børn og unge, hvor jeg bevæger mig.

Det sås også tydeligt på workshoppen, som jeg lavede med mine kollegaer fra Sikkerhedskonsulenterne, hvor vi så et stort engagement og gode diskussioner og refleksioner om løsningsfokus i praksis på børneområdet, hvilket var en sand fornøjelse at være en del af. Tusind tak for det.

Jeg tog mange ting med fra konferencen og er både opløftet og inspireret af de mange spændende mennesker. Af særlige ting at fremhæve er Guy Shennans workshop, hvor jeg fik leget og grinet og brugt mig selv på måder, som jeg ellers plejer at undgå, f.eks. når det gælder at tegne! Det kunne jeg ikke komme udenom på hans workshop og forsøgte heller ikke engang, tværtimod gik jeg fuldt ind i det og fik rigtig meget læring gennem leg… Det vil jeg gøre mere af i fremtiden, men jeg vil nu stadig undskylde overfor Jonas Wells som mine manglende tegnekundskaber gik udover Jeg glæder mig til en dag at få mulighed for at tage på et helt kursus med Guy, for han har så meget viden og erfaring med den løsningsfokuseret tilgang i arbejdet med børn, unge og familier og formidler det på en energisk og inspirerende måde.

Herudover var Sofie Geisler oplæg om løsningsfokus i det mexicanske retssystem vildt inspirerende for mig og det gav mig også lyst til at høre meget mere.. Så det glæder mig at hun gerne vil skrive flere blogindlæg her på bloggen, men at hun også forventes at komme til Danmark næste års konference. Hendes erfaringer fra Mexico gav mig håb for at vi måske også engang i fremtiden kan hjælpe børn i skilsmissefamilie bedre gennem løsningsfokuseret konfliktmægling i Statsforvaltningsregi. Det er i hvert fald noget som ligger mig meget på sinde og som jeg vil gerne vil gøre en indsats for kan ske i fremtiden.”

Fremtiden for LØFT kan have sine udfordringer, men vi kan alle hjælpe den på vej ved at dele vores fælles viden på en konference som denne. Med at indvie hinanden i vores praksis og ved at vise mod til at turde diskutere, argumentere, reflektere over vores individuelle anvendelse af LØFT.

Fremtiden for Dansk Løsningsfokuseret Konference er ligeledes sikret, da Anne-Marie og Jesper allerede har lagt datoerne for 2016 – og ja, du læste rigtigt, der er håb om en større konference, da det i år med al tydelighed viste, at vi med lethed kunne have brugt mere tid. Så sæt allerede nu X i kalenderen til 28. og 29. april 2016. OG glæd dig for på den konference kommer der med sikkerhed Kati Hankowszky og Sofie Geisler – og mon ikke en hel del gengangere, vi vil i hvert være der.

God uge

Anne-Marie & Rikke