Og hvad skal vi så nu? [entry-title permalink="0"]

Lad os indrømme det med det samme – vi har haft et andet fællesskab end bloggen! Siden foråret 2013 har vi begge siddet i bestyrelsen i Sektionen af Selvstændige Socialrådgiver under Dansk Socialrådgiverforening, men ved generalforsamlingen i fredags genopstillede ingen af os. Vores verden har forandret sig, og nye opgaver står og venter.

Imidlertid var det netop dét forum, der førte os sammen, så det er oplagt at tage en tur ned ad memory lane, og mindes, hvad vores møde har givet anledning til. Vi skrev blandt andet i 2013 at, på den måde og gennem opmærksomhed på ‘den andens kompetencer’ blev det hurtigt tydeligt, hvad vi hver især var gode til samt hvor og hvordan vi supplerede hinanden. Vi var på vej til at kunne forestille os et bæredygtigt samarbejde og på det helt konkrete plan, havde vi begge pudsigt nok puslet med tanker om en blog.

Og processen med at etablere bloggen blev foldet ud i august 2013 med ord om Over sommeren har vi mødtes, evalueret og justeret og den skarpe læser vil vide, at layoutet er blevet ændret. Og når målet med at etablere en blog er indfriet, er det nu oplagt at fokusere på den del af målet, der ikke er blevet opfyldt.

”Vores vision er at skabe en platform for det løsningsfokuserede arbejde i Danmark, hvor tanker, erfaringer og praksis kan folde sig ud i al offentlighed.” Sådan står der i det første indlæg ”En rejse begynder”. Og vi må erkende, at vi endnu ikke er nået i land med visionen – vel folder vi vores tanker, erfaringer og praksis ud i al offentlighed, men vi mangler og savner den dynamik der ligger i, at andre også folder deres praksis ud gennem kommentarer til vores indlæg.

I april 2014 kunne vi konstatere, at hvis du googler du ”løsningsfokus” så er de 3 første hits fra… løsningsfokus.info – det er ret vildt !! Det betyder, at kendskabet til bloggen vokser og at såfremt man søger viden og information omkring den løsningsfokuseret tænkning, så er bloggen med fremme i feltet. I dag kommer bloggen frem som andet hit, når du googler løsningsfokus – så vi må konstatere, at det i bedste fald går en anelse bedre, i værste fald er det status quo 😉

Og i december 2015 skrev vi om vores bedste håb for 2016, at bloggen fremover kan være en inspirations kilde for andre løsningsfokuserede praktikere, – at vi kan udgive indlæg af høj kvalitet, praksisnær og med interessante vinkler og perspektiver. Og så er vi enormt nysgerrige på, hvad du håber at kunne få ud af bloggen….. noget må det være, når nu du har læst indlægget til ende 😉

Videre frem på vejen skrev vi i maj 2016 om, at bloggen har så mange gode indlæg og pointer omkring løsningsfokus, at vi en dag burde lave en bog af alt det materiale. Faktisk havde vi talt om, at det kunne være fedt at fejre vores 3 års fødselsdag med at lancere en bog baseret på indlæggene fra vores blog. Desværre bliver det ikke på denne 3-års fødselsdagen bogen lanceres, men tanken eller projektet er ikke dødt. Den lever i bedste velgående og bliver forhåbentlig en realitet indenfor nær fremtid. Så vores bedste håb for vores samarbejde er, at vi indenfor den nærmeste fremtid kan få redigeret blandt bloggens indlæg og få skabt materiale til en bogform.

I dag ved indgangen til februar 2017 er det igen tid til at gøre status: Bloggen har gennem årene udgivet 138 indlæg, hvorpå der er 31 kommentarer. Vi har mange læsere på de sociale medier, hvor vi deler hvert indlæg på både Facebook, LinkedIn og Twitter – og omkring 24 personer følger os fast. Antallet af gæstebloggere er stødt stigende, da vi begge løbende møder nye inspirerende og interessante løsningsfokusrede praktikere i både ind – og udland.

I den løsningsfokuserede tilgang fokuserer vi gerne på fortidens succes’er for at skabe afsæt til fremtidige forandringsønsker; således gør også vi. Visionen sætter kursen for os, og det vil den vedblive med, men det er tid til små pit-stop.

Første pit-stop (det nogle ville kalde delmål) bliver at skabe flere følgere til bloggen. Vi vil gerne op på 50 følgere inden 2017 er omme. Og næste pit-stop bliver at få samlet en række indlæg, udvalgte eller alle, der kan forenes i med henblik på udgivelse af bogen: www.loesningsfokus.info – en pamflet af løsningsfokuserede blogindlæg.

Gad vide, hvordan du får fundet dine pit-stop i det, der er din vision 🙂

Mange hilsner

Rikke & Anne-Marie