Congratulations

begge-150x150-25062013.png

Efter en herlig solrig påske er bloggen tilbage og ja, klar til endnu et år. For 1. maj er det ét år side, at Løsningsfokus.info gik i luften med det første indlæg. Vi var spændte og afventende, - og totalt uerfarne i at blogge.

Så hvad er lykkes for os? Meget, synes vi selv og lidt status er på plads.

Løsningsfokus.info er stadig danmarks eneste blog, der beskæftiger sig med den løsningsfokuserede tilgang, med stort og småt omkring udmøntning og implementeringen af de tanker, som Steve de Shazer og Insoo Kim Berg for godt 30 år siden formede.

I det år, der er gået har der været publiceret 50 blogindlæg, 2 uger har vi ”sprunget over”, hvilket var omkring jul og 2. påskedag. Det er vi vældig godt tilfredse med, da målet var et ugentligt indlæg.

Af de 50 indlæg har ca 20 % været skrevet af en gæsteblogger. Vi er stolte af at have haft gæstebloggere fra Australien (Sonja Parker) til Canada (Scott Miller og Caara Goddard) via USA (Elliott Connie) samt vores engelske venner Guy Shennan og John Henden.

Vi har også haft fornøjelsen af at præsentere indenlandske praktikere som Birgitte Lyngtorp, Michael Petersen og Jesper Christiansen, der arbejder i meget forskellige kontekster. Vores tanke har været, at hver 4. indlæg var af en gæst og det er næsten nået. I det kommende år vil der uden tvivl komme indlæg fra vores naboer på den anden side af sundet og hvem ved, nok også fra andre steder på det europæiske kontinent.

Vi har bygget bloggen op omkring WordPress, der giver mulighed for statitisk, så vi kan følge lidt med i hvormange, der læser bloggen. Og skal vi tro på de tal, så lyder det jo helt vanvittigt, - for der har jf. WP-statistik været 34.646 visits på bloggen det forgangne år, hvilket jo lyder helt vildt. Her er faktisk fraregnet en spamprocent på 36,7 % !! Vi tænker selv, at tallene skal tages ”med et gran salt” (hvor det udtryk så kommer fra), men glædes over, at mange finder vej til bloggen og at antallet af abonnenter lige så stødt og roligt vokser, - i dag er der 33, der ugentligt får mail med byt fra bloggen. Selvom vi måske ikke får så meget feedback, så fortæller det os, at vi har læsere og der er interesse for de løsningsfokuserede tanker.

I det første år har vi været rundt om mange emner, - og mange forskellige emner. Der har været konkrete praksisbeskrivelser, der har været sproglige og teoretiske indlæg, og der har været indlæg fra hverdage og konferencer. Mange har beriget med indblik i deres arbejdsliv, givet tips og tricks og rundhåndet delt ud af modeller og teknikker, hvilket også har været til glæde og gavn for os. Vi sætter stor pris på denne generøsitet, som er kendetegnet for de mennesker vi netværker med i ind- og udland, - at dele og dele ud. Og det er vores intension at gøre det samme med denne blog, da vi ved, hvilken forskel det kan gøre.

Og googler du ”løsningsfokus” så er de 3 første hits fra... løsningsfokus.info – det er ret vildt !! Det betyder, at kendskabet til bloggen vokser og at såfremt man søger viden og information omkring den løsningsfokuseret tænkning, så er bloggen med fremme i feltet.

Så vi er glade – vi er tilfredse og vi er fuld af forhåbning for bloggen. Ind imellem er det dog en udfordring for os at finde ”det næste” indlæg og ingen af os har fast planer eller modeller, på den måde er den eneste struktur, at vi ved, hvem der er ansvarlig for det næste indlæg. Så vi har stadig brug for jer læsere, brug for jeres tilkendegivelser af, hvad der vil være interessant at læse om, hvem I gerne vil høre noget fra....

At afslutte løsningsfokuseret vil være passende :) Evalueringer skaber jo mulighed for at foretage justeringer, så man hele tiden kan optimere. Denne opsummering og evaluering har givet os mulighed for at fokusere på, hvad der har virket – og hvad der har fungeret mindre godt. Det betyder, at vi det næste år kan dykke ned i ”hvad der virker”-boksen og gøre mere af det.....

Vi glæder os til at blogge endnu et år, -  og til forsat at udvikle www.loesningsfokus.info

Mange solrige forårshilsner

Rikke & Anne-Marie

Forrige
Forrige

Hvad ved vi egentlig om virkningen af den løsningsfokuserede tilgang?

Næste
Næste

Tips og tricks fra workshop med Guy Shennan