Det er jul, det er cool, alle hygger sig...

begge-150x150-25062013.png

Så nærmer julen og nytårets komme sig med hastige skridt. Nogen kan slet ikke vente,  andre vil helst have ”lagt 10 dage til” for at nå det hele og endnu andre vælger at drage sydpå for at undgå stress, juleand og gaveræs.

Uanset er det for mange en feriestund eller ekstra dage med familie og venner. Tid til hygge, tid til afslapning og måske også tid til eftertanke inden kick off til 2014. Således vil vi også tage en blog-break, mens vi helligere os familiehygge, gode venner og kollegaers selskab i forskellige sammenhænge.Men inden vi når så langt, så lad os tage et lille tilbageblik på, hvad vi nåede i 2013:

  • Siden 1. maj 2013 har vi hver mandag haft et nyt løsningsfokuseret indlæg.
  •  Gæstebloggere som Michael Petersen, Elliot Connie, Guy Shennan, Scott Miller, Sonja Parker, Caara Goddard har bidraget med fokus på forskellige perspektiver af den løsningsfokuserede praksis indenfor både terapi, ledelse og familiearbejde. A big hug and thanks to you all for sharing your practice with us..
  • Rikke har indviet læsere i sin store interesse for at skabe sikkerhed for børn med indlæg om sikkerhedsmål, sikkerhedshuset og senest om etablering af en familieinstitution, et Sikkerhedshus.
  •  En flig af praksis og temaer om kommunikation og sprog har Anne-Marie skrevet om, senest hvordan den digitale kommunikation kan se ud.
  •  Endelig har vi i vores fælles indlæg skrevet om det, der ”fladt vores vej forbi”, - et billede, en film, en oplægsholder – mangt og meget har bidraget til inspiration for os og givet afsæt til mange forskellige artede indlæg.

Samlet er det blevet til 32 indlæg, hvoraf 25 af indlæggene er skrevet af os, hvilket vi faktisk er ret stolte af :-) Vores vision som formuleret i det første blogindlæg om”at skabe en platform for det løsningsfokuserede arbejde i Danmark, hvor tanker, erfaringer og praksis kan folde sig ud i al offentlighed”, er således godt på vej. Vi mener, at denne platform nu er skabt, vores udfordring for 2014 bliver at få involveret og engagere vores læsere i større udstrækning.Vi ved, at vi ved at blogge om vores praksis er med til at:

  • Udbrede kendskabet til de løsningsfokuserede tanker og principper.
  •  Præsentere en vifte af arbejdsområder, hvor de løsningfokuserede tanker anvendes.
  • Skabe motivation til at holde fast i at arbejde efter løsningsfokuserede principper – selvom det er svært.
  • Skabe inspiration og lyst til at prøve noget lidt andet, lidt mere, lidt nyt, lidt “på hovedet” – og få ideer og konkrete redskaber til at udvikle egen praksis.

Vi ved det, fordi vi hører det i de sfærer, vi bevæger os i. Kommentarer, små hilsner, en mail eller et ord med på vejen om, at indlæggene er inspirerende og lærerige – det giver mod og lyst, så tak for det.Så det er oplagt inden 2013 rundes af at sætte fokus på jeres ønsker for emner på bloggen i det nye år?  - hvad er interessant og måske nødvendigt at vide mere om? Vi modtager også med kyshånd gode idéer til, hvordan vi i højere udstrækning kan få involveret og inddraget jer læsere, så skyd endelig bare løs med kommentarer og forslag – vi er meget lydhørVi er tilbage med blognyt i januar, hvor vi har et fælles indlæg d. 6.1. herefter ét hver d. 13. og. 20. januar for d. 27. januar at præsenterer gæsteblogger John Henden fra England med et indlæg om løsningsfokuseret arbejde med forebyggelse af selvmord Vi ser selv meget frem til Johns indlæg, så … stay tuned…Med ønsket om et glædelig jul og et lykkebringende 2014 til alle.Anne-Marie og Rikke 

Forrige
Forrige

Velkommen 2014

Næste
Næste

To be or not to be an expert....