Nytårsforsætter eller nytårs-fortsat.

begge-150x150-25062013.png

Vi har taget fat på 2015 og nu været i gang nogle dage. Endnu er året ’sprødt’ og ’sårbart’ nærmest uskylds rent med muligheder og potentiale. Lad os derfor begynde bloggen med at ønske jer alle et

RIGTIG GODT OG LYKKEBRINGENDE NYTÅR, MÅ 2015 BLIVE LIGE SOM DU VIL HA’ DET.

Nytåret er kendt for en markering og overgang til noget…. nyt. I hvert fald repræsenterer overgangen muligheden for noget nyt. Et hvert nyt år er således en chance til at skabe noget nyt, begynde ’på en frisk’ og sætte mål for forandringer. Det er tid for nytårsforsætter om stort og småt, om sundt og nærende, om handlinger og refleksioner, - om at gøre anderledes.

Paradokset er imidlertid, at vi ofte fokuserer på dette nye, dette gøre anderledes, så vi ikke får stoppet op og spurgt os selv om, hvad i vores liv, der er ’bevaringsværdigt’. Hvad af det vi gør,- af det vi har, mener eller siger er vi tilfredse med og tænker at fortsætte med at gøre – hvad vil vi bevare? – det handler lidt af dette indlæg om.En måde at begynde det nye år 2015 vil således være at spørge dig selv, hvad fra 2014 har fungeret godt, har bragt glæde og tilfredshed? – og hvad af det ønsker jeg fortsat at have i mit liv også i 2015? Hvad er mit nytårsfortsæt forstået som, hvad ønsker jeg fortsætter ind i det nye år? Det er således bygget på det, der allerede fungerer og fokuserer på at bevare det ’gamle’ fremfor at kreerer nye forsætter om ting, du skal begynde at gøre, nye handlinger eller mål – Nogen ville kalde det ”Svend Brinkmansk” med dette måske antiudviklende perspektiv, men mere korrekt er måske at tænke det probevarende, - at holde fast i det der fungerer! Og det kræver også en indsats, nogle gange har vi bare ikke den fjerneste idé om, hvad det kunne være, for vi får ikke stoppet op og tænkt over, HVAD vi gerne vil bevare og HVORDAN vi kan bevare dette – hvad skal til for, at jeg stadig kan have det i mit liv, som jeg synes fungerer, går godt, gør mig glad etc.For os giver årsskiftet anledning til denne refleksion om ”bevaringsværdige”-elementer i vores liv.

Hvad ønsker vi fortsat at have i 2015?

Vores fælles reference i LØFT, tankerne bag og en daglig praksis ønsker vi fortsat at have i 2015. Det kræver blandt andet fortsat energi, tid, udvikling og nysgerrighed for at kunne, - varetage denne blog, - levere gedigent forsvarligt socialt arbejde og fortsat være med fremme på den løsningsfokuserede arena i Danmark.Vi ved, vi gjorde det i 2014 – og vi ved, vi fortsat vil gøre det i 2015. Og vi ved lidt om hvad det har krævet, men ved også, hvor vi har brug for at stramme op. I forhold til bloggen har det fungeret med strukturen, men det har også fungereret med gæstebloggere, der levere nye input og refleksioner. Men det kræver af os en lidt strammere struktur, mere planlægning af hvem og hvornår.På det personlige plan har vi hver egne unikke ”bevaringsværdige”-elementer.

Anne-Marie: jeg ønsker at bevare og fastholde et socialt netværk af venner/veninder og fagfæller, hvilket også i 2015 vil kræve tid og energi. Det giver mig glæde, udfordringer, sjov og ballade. Hvad der også har fungeret for mig i 2014 er en høj grad af fleksibilitet i mit arbejdsliv, så jeg har kunne bruge tid på min master opgave og tid på mit barnebarn, - det ønsker jeg fortsat at kunne gøre i 2015. Denne fleksibilitet fordrer, at jeg ikke planlægger al min tid, - eller som jeg har gjort i sidste halvdel af 2014, har indskrevet i min kalender al det jeg også vil. Tid med barnebarnet har farven ”gul” og masterfaget havde farven ”rød” – bg. dele stod fast i kalenderen, som en prioritering og begge del vil jeg fortsat gøre i  2015. Og for at fastholde denne fleksibilitet i mit (arbejds)liv har jeg udover 'kalenderøvelsen' ansat en deltidsmedarbejder i slutningen af 2014, - Henrik Christensen vil også i 2015 være en del af SolutionsbyWulf.

Rikke: jeg vil fortsætte med at blive skarpere på prioriteringer og perspektiver, hvilket jeg har øvet mig godt på i 2014. At være bevidst om at vælge dem og det til i mit privat – og arbejdsliv, som bringer ”peace, love and harmony”, som jeg brænder for og som har perspektiv til at skabe positive forandringer for andre mennesker, samfundet og/eller mig selv. Særligt vigtigt at nævne i denne sammenhæng er mit nye tætte samarbejde med gode kollegaer under navnet Sikkerhedskonsulenterne. Et arbejdsfællesskab som i 2014 har bragt tillidsfulde og trofaste kunder, spændende og udfordrende opgaver samt fælles faglig udvikling. Dette på en måde, som jeg kun havde turde drømme om, men som nu er virkelighed - og som jeg vil gøre alt for at bevare i 2015 og årene frem. En anden vigtig ting jeg ønsker at bevare er at hele tiden have en åbenhed i min kalender til at kunne gå akut ud i nye sikkerhedsplanssager, fordi DET har perspektiv for forandring. På samme måde har jeg også i 2014 løbende lavet frivilligt arbejde både med enkelt personer, faglige netværk og organisationer og det skal også i 2015 bevares i større eller mindre grad, fordi det beriger.

Måske du på samme måde får lyst til at reflektere lidt over, hvad der har fungeret for dig i 2014, og hvad du ønsker at føre med over i 2015. Det er så nemt at sætte nye mål, men nogle gange glemmer vi dels at glædes over det vi har (og være taknemmelige for det), og tager det for givet.

Lad os bruge årsskiftet som en anledning til at se på alt det, der rent faktisk fungerer i vores liv, og som vi fortsat ønsker at have, - lad og bruge energien på det der er, og det vi har, i stedet for alt det vi ikke har, og tilstræberDet kan lyde en anelse religiøst og vi ved, vi tenderer flere nytårstaler og måske også præsters prædiken, men det ændrer ikke ved tanken om, at der er energi i det der fungere, i det vi har, kan og gør. Lad os på vej ind i 2015 holde fast i den energi.

Rigtig godt 2015 til alle.

Rikke & Anne-Marie 

Forrige
Forrige

Spam eller savn....

Næste
Næste

Et enestående øjeblik